En gång om året

Lika säkert som löven blir gula närmar vi oss också den berömda verksamhetsplaneringen. Med förväntan eller med lätt tristess, det varierar alldeles säkert. Och givetvis vilken roll och uppgift du har.

Men hur som helst, det är tillfället som ger stunden. Glöm inte att lägg fokus på det som gör verksamheten. Människorna, kollegorna, vännerna. I all sin enkelhet kan man fundera på om man ska befästa, utveckla eller kanske avgränsa i verksamheten fast med bibehållet fokus på just människorna. För de som vågar och vill kan man ta riktning på att skapa en tillåtande, lärande miljö som ger en grund för ökad kompetens och hälsa.

Jag tycker det har aldrig varit viktigare än nu att rikta fokus på människorna runt om oss. Varje dag möts vi av kriser i världen, galna skjutningar och effektiviseringar eller åtstramningar runt om oss. Det behöver gå fort, lätt och gärna snyggt och det är lätt att ryckas med, oavsett om du är anställd eller chef.

Så varför inte göra den verksamhetsplanering som gör skillnad. Den som ni kan tänka tillbaka på och minnas att då gjorde ni på annat sätt. Detaljer och dialog i nya former ger möjlighet att finna nya strukturer och processer som leder till målet. Spännande tanke, eller hur? Det tar ett år till nästa gång så ta chansen nu.

thumb-1013968_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.