När jag blir nyfiken

Så visst, jag gör som de flesta. Jag googlar. I detta fall väcktes min slumrande hjärna till liv av att koppla ihop styrning och lärande. Helt plötsligt är jag lite gladare. Men innan jag kommer till varför så ska jag berätta om hur.

På vägen hem från jobbet reflekterade jag kring styrning. Och varför det i så många fall framstår som något abstrakt, avancerat och besvärligt. Så behöver det väl inte vara? Jag tänkte att styrning är ju bara det som utgör en riktning. Extra betydande i förändringsarbete så klart. Men även i processorienterat arbete eller helt enkelt när du vill ha din vilja igenom. När du är proaktiv och krattar manegen så att säga.

Hur som helst. Jag tycker begreppet är intressant och i den här rapporten belyses några viktiga pusselbitar som jag skulle vilja låna till även företag och organisationer i stort. Byt gärna ut ordet skochefer till chefer och fundera lite.

Den här studien visar att skolchefer prioriterar
arbetsuppgifter kopplade till kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling högt och
arbetsuppgifter kopplade till lärande och pedagogiskt ledarskap mycket lägre

Jo, det var just det. Styrning är en sak. Lärande något annat. I en snar framtid behöver vi lägga ihop detta. Då kan vi börja se konturerna av arbetsplatser som behåller kompetens. Blir du nyfiken? Läs gärna rapporten. Eller så är det bara att kavla upp ärmarna och börja förändra världen. question-mark-1829459__480

 

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: