Visst tusan spelar platsen roll

Frigör resurser och ha stora mål. Men inte för mycket för då kanske du sticker ut. Och det är det inte alla som vill. Men en del gör det.

Dyker det upp en bild i ditt huvud nu? På någon som sticker ut och har de där visionerna som verkar så konstiga. Bra! För visst har det skrivits kilometervis om Fuck Jante, Fuck your fears och allt det där men jag vill passa på att hylla platsens betydelse.

För inte tusan skulle Östersunds FK lyckats med deras satsning om det inte fanns växtkraft för Kindbergs visioner och Potters Ledarskap. Eller andra framgångssagor på arbetsplatser för den delen.

”Strategier växer fram som ogräs i en trädgård, de odlas inte som tomater i ett växthus” (okänd) 

Jag älskade Östersund och Jämtland från dag 1. Flyttade hit för en omstart och blev så fascinerad över att här gör man saker. Det var ingen som kategoriserade eller dömde ut. Folk är välvårdade inte bara fysiskt utan också mentalt. Soliga dagar och kalla vintermorgnar, humöret och bemötande finns alltid där även om jämtarna har en tendens till att cykla även om det är -27 grader ute.

Inställning är allt. I Jämtland gör man saker i trädgården och då kommer resultatet. Jag älskart! seedlings-2708679_1920

Och för att knyta åter till platsens betydelse. Lyckade lokala satsningar (idrott likväl som företag) ger inte bara inspiration och förebilder. Det ger också större resultat som når fler. Det är bra! Vi behöver bygga där vi står.

 

En kommentar på “Visst tusan spelar platsen roll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.