Kategorier
förändring ledarskap motivation

Kraften i att vilja

Genom mina två döttrar möter jag en ständig urkraft som är så fascinerande och utmanande på samma gång. Och det gör att jag måste utveckla mig som både människa och mamma varje dag. Dagens inlägg handlar om kraften att vilja.

Motivation är individens drivkraft, eller kraft att vilja. Sprunget ur biologiska, sociala och och psykologiska faktorer. Högst individuellt och anledningen till att chefer, ledare och lärare får jobba hårt med att möta variationerna hos sina medarbetare eller elever. Som bekant vill inte alla. Jag vill inte, jag kan inte och jag ska inte. Medans andra äter prestationer till frukost för att deras kraft att vilja är så stark. Ja, ni vet. Och även om man inte kan ligga på topp hela tiden så äter en del prestationer även till lunch. Det bara är så.

Det jag tänker på är att ett motiverande ledarskap är mer viktigt än någonsin. Idag använder vi oftast information som grund för många av våra handlingar och det kan bli spretigt. Vi lever i bruset och informationen är högfrekvent och inte alltid relevant.

Ett motiverande ledarskap är att nyttja de flöden av information som finns på ett bra sätt. Dels för det egna beslutsfattandet men också för att kunna skapa perspektiv i det sammanhang du finns. Ett motiverande ledarskap ser hela bilden och ger möjlighet till att prioritera för att sedan verkställa. Så låt oss slänga hygienfaktorerna i sjön och fokusera på det som ger resultat. Alla bär på ett lärande, ett kunnande och det är positivt men jag tycker att fler kan bli bättre på att stimulera kunskapen.

Ett motiverande ledarskap ger alltså näring till kraften att vilja mer, kunna mer och det är något som vi alla mår bra av. Som JCI´s gamla slogan ”Bättre ledare skapar bättre samhällen.”startup-883576_640

Vad motiverar dig?

Själv ska jag nu gå och utmana yngsta dottern i ett parti Uno.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.