Kategorier
lärande processer ledarskap motivation

Att tänka rätt så man gör rätt

 

goalkeeper-1043600_640.jpg

Jag är engagerad som målvaktstränare för ett flicklag. Det är fantastiskt roligt och givande. Man får tusenfalt tillbaka på allt. På sista träningen pratade vi om att tänka fotboll. Att koppla ihop det man ser med det man gör. Det måste ha blivit riktigt bra för därefter var tajmingen strålande då målvakterna greppade boll, kastade sig och jobbade på de berömda tårna.

För mig ligger ett ständigt lärande i att coacha då jag också måste se vad mina målvakter gör och lyssna in vad de säger. Sedan planeras både dagens träning och vad som komma skall. Och utan att ta udden av vad höga chefer och ledare gör så är steget från flickfotboll till lärande och ledande inte så stort.

För just i samtalet, när jag och mina målvakter pratade om hur de kan tänka för att göra rätt så frigjordes också mängder med inre motivation. Det gav dem en kick att förstå och den blev ännu större när de lyckades med uppgiften på ett strålande sätt. Nu blir min utmaning att bibehålla deras motivation för att ta den till nya höjder.

Och fiffigt nog så handlar lärande processer väldigt mycket om att lägga ihop pusslet så att tanke och handling gemensamt får utrymme. Oavsett om man är hemma eller på jobbet! Att man kan fråga sig ”kan jag lära mig något av det här?” och sedan agera beroende på utfall. Sker det på jobbet så är ett motiverande ledarskap (som jag skrev om i förra inlägget) oerhört viktigt.

Tänker du på vad du gör :)?

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.