Kategorier
förändring ledarskap mod omvärld

Orka stå upp och stå kvar

Det skaver på många håll just nu. Och det kan göra riktigt ont. Kanske värre än vanligt tänker jag. Till och med jag som har svårt för att bli arg, blev det idag. Fast idag blev jag blev arg när jag läste om hur min hemkommun hanteras. Det är en plats jag tycker om. En plats som har många styrkor där miljontals kronor som rullar iväg till fel ändamål och utsagor som inget annat än framstår som lögn och förbannad dikt (eller vad det nu brukar kallas).

Och vad är det som skaver och gör ont? Som gör så många fler än mig arga. Jag tror det handlar om en förlorad trygghet. Som när någon drar undan mattan och du befinner dig i luften på väg ner. En förlorad trygghet och smärtan över att det som alltid varit inte längre är. Som en tavla eller skylt som legat i solen för länge. Febrilt försöker vi minnas färger och tavlans prakt när den var ny.

sign slippery wet caution
Foto av Skitterphoto på Pexels.com

Vi söker febrilt nya mattor att stå på. Hoppar till i princip vilken som helst. Många landar fel och skriker ut sin frustration öppet på sociala medier. Så långt är ni med. Men grejen är ju den att vi måste inte byta matta. Vi kan sätta ner fötterna och se sammanhanget som det är. Det finns enorma, snudd på abnorma, problem inom välfärden ja. Det finns dåliga och korrupta politiker, eländiga chefer och ett skolsystem som är helt och hållet förpassat till soptunnan. Som ett exempel.

Jag jobbar varje dag med att hålla fötterna nere på mattan. Jobbar offentligt och möter varenda dag de politiker, chefer och kollegor som gör allt de kan för att trygghet och funktion ska utvecklas i den tid vi lever i. Allt kan inte vara som förr, för det har passerat. Vi lever här och nu. Vi behöver liksom skapa det sammanhang som är bäst lämpat. Jag tror faktiskt det kommer gå bra. Du kan också välja vad du tror nästa gång känslorna tar överhanden. Våga stå kvar.

Hur arg jag än är på hanteringen av min hemkommun så försöker jag ändå tänka på att vi har demokrati och ärendehantering. Att vi har möjlighet att påverka även där bristerna är uppenbara. Man kan alltid fråga, Hur tänkte du nu? Man kan lyssna till svaret och bilda sig en uppfattning. Man kan engagera sig.

Jag tänker orka och stå kvar för att se möjligheterna. För jag vet de finns!

 

 

2 svar på ”Orka stå upp och stå kvar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.