Dags att fokusera på Hur

Hur var din sommar? Hur har du haft det? Frekventa frågor som hörs när man börjar jobba igen. De flesta tycks överens om att den här sommaren var behaglig och vilsam men inte så mycket mer. Och efter sommaren så kommer rutinerna och fokus igen.

Nåja, somliga har tappat fokus och andra hade det inte alls och en del har det hela tiden. Här går mina tankar till något som ofta saknas inom näringslivet och framför allt inom politiken. Fokus på hur! Görandets vackra konst. Utvecklingen av det som behöver bli bättre. Förnyelsen av det beprövade.

startup-883576_640

Och hur gör man det egentligen? Enligt mig stavas det lärande och det innefattar ledarskap och entreprenörskap likväl. Det innebär att vi skyndsamt måste lämna ”vad” som utgjort en trygg hamn i så många år. Många som vet vad som är viktigt men färre som vet hur man gör.

The real focus in the technological age is to teach how to learn and be more flexible with what to learn

Vilka blir först att prioritera lärandet i görandet? Vilka seglar rätt ut i det okända och sätter ett hållbart och långsiktigt utvecklingsarbete i fokus. Bara tanken på färre utredningar, mer visioner och handlingskraft gör iallafall mig glad.

Vill du fördjupa dig i mer i digitalisering eller technological age så rekommenderar jag att kolla på ”Den automatiserade framtiden” eller läsa artikeln där jag hämtat ovanstående citat. Lite lagomt att börja med när man laddar för mycket fokus på hur!

Till sist…jag såg en fråga på LinkedIn där bästa tipsen till entreprenörer efterfrågades. Tveklöst blev mitt svar, Se behovet – fyll behovet”, hämtat från den sköna animerade filmen Robotar. Klockrent för entreprenörer. Så frågan är, hur gör du?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.