Kloka människor

Jag har i veckan haft nöjet att omge mig med kloka människor och tänker att vi tar dem för givet för ofta. Kloka människor som har blicken för det enkla som också ofta är det svåra. Kloka människor som förstår, lyssnar och leder oss andra vidare.

Det är inte alltid vi märker det men det blir alltid bra när vi möter dem. Själv log jag efter veckans sista avstämning på jobbet. Lätt frustrerad över en komplex uppgift med viljan att hitta lösningen fick jag också tänka högt med en leverantör. Jag visste inte riktigt vad jag ville ha sagt men likväl så kändes det som om vi kom vidare. Gemensam reflektion kring nuvarande situation i ett förändringsarbete och vägen framåt klarnade. För mig betydde det mycket.

För att inte tala om den kloka kvinna som så enkelt gjorde distinktionen om att en del jobbar varför men de allra flesta jobbar därför. Ytterligare en aspekt att ta hänsyn till när man skapar lärande processer eller förändringsarbete.

Jag vet vad jag föredrar iallafall. Kloka människor behöver heller inte vara de äldsta. Klarsynta ungdomar med tydliga mål men också ödmjukheten att förstå att vägen dit är inte enkel. De förstår att det är okej att släppa kontrollen, ha roligt och njuta av resan fram till målet. De behöver bara lite vägledning. Allt som allt något som vi vuxna ofta glömmer och kan lära av.

Min vecka avslutades med ytterligare en klok människa som har förmågan att se möjligheterna med idrott, fotboll i detta fall. Samsynen kring fotboll som verktyg att skapa starka tjejer primärt var stor och jag har all anledning att återkomma kring detta. Till sist, ta inte klokheten för given. Ta vara på den, vårda den och hylla den. Både din egen och andras. Det ger energi och massor av förutsättningar för hur tillvaron kommer ser ut framåt.

apple-2636271_1280

 

 

 

En kommentar på “Kloka människor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.