För att lära dig måste jag alltid lära mig själv något.

Precis när jag var på väg att lägga ner bloggandet så fann jag mig. 2022 blev en slags (ofrivillig) paus och transportsträcka till en annan tillvaro och när jag tittar framåt ser jag ett behov av att skapa mitt lärande igen. Att blogga alltså.

Från det att vi flyttade till Östersund fram till nu har många blogginlägg skrivits med frustration och en hel del vånda. Både över äldsta dotterns tidigare misshandel till yngsta dotterns uteblivna anpassningar i skolan. En arbetsplats som höll på att ta knäcken på mig. Diskbråck, bilkrock, cellförändringar och struma. Lägg där till en vårdnadstvist. Tuffa grejer som avslöst varandra under lång tid. Det blev inte fullt så harmoniskt som alla inflyttarkampanjer vill ge sken av när man flyttar till Östersund.

Jag träffade en klok kvinna på en tidigare arbetsplats som sa, Li du får aldrig ändra på dig. Jag fattade inte riktigt vad hon menade men det värmde hjärtat. Nu förstår jag mer. Tiden i den här stan känns som en enda lång prövning för att se om jag skulle stå pall och det gjorde jag. Jag känner mig stark helt enkelt.

Under våren kommer vi fastslå våra flyttplaner även om inriktningen redan är uttalad. Vi (jag och min yngsta) siktar på en flytt till staden jag aldrig borde ha lämnat – Umeå. Och vi kommer forma vår tillvaro precis som vi vill ha den. Rent yrkesmässigt befinner jag mig i en extremt spännande position, som produktägare och senior konsult i gränslandet mellan teknik och människa. Jag jobbar med ûberkompetenta människor i en fas där hela offentliga sektorn måste ställa om. Mitt uppdrag är att använda mitt ledarskap till att finna nya vägar för utveckling och lärande hos kunder. Och det kan ju inte bli bättre, det är ju min hemmaarena och där som jag började runt 2009. Jag kommer därför utmana mig själv att blogga om mitt uppdrag för att säkerställa att mitt eget lärande hela tiden höjs. Så att jag inte blir hemmablind utan skarp och utmanande.För jag kan ju inte lära dig något om jag inte heller lär mig själv något.

I den tid som råder krävs ett tydligt och modigt ledarskap både hos en själv men också på arbetsplatsen. Jag har sällan känt mig mer redo. 2023 – bring it on! Låt oss hitta nya vägar tillsammans.

Annons

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: