Bli rörlig i ditt ledarskap!

Gamla minnen som dyker upp på ansiktsboken kan vara både skrämmande (skrev jag verkligen det där?!) och intressanta (har jag verkligen gjort det där?!). Ett litet minne dök upp då en gammal konsultkollega hade taggat mig i ett blogginlägg. Det var inte läskigt men däremot mycket aktuellt.

Han skrev, ”Ledarskapet är till för att vi alla skall göra rätt saker på rätt tid och på rätt plats” i sin gamla blogg. Och med tanke på de tider som råder så behöver vi ta det till oss. För mig blir tolkningen, lite som jag varit inne på tidigare, att vi måste jobba löpande med förändringsledning. Det finns massor av bra utbildningar och inspo men hur kommer man igång egentligen? Ett sätt kan vara att arbeta aktivt med införande av adkar-modellens beståndsdelar i verksamheten som också bygger på medarbetarens perspektiv.

”De fem byggstenarna i ADKAR®-modellen — Awareness, Desire, Knowledge, Ability och Reinforcement — ligger till grund för de processer som syftar till att skapa förändring ur ett medarbetarperspektiv.”

Allt som allt också ett viktig fundament för att öka lärandet i verksamheten! Det leder också tankarna vidare till begreppet ”Culture eats strategy for breakfast.” Själva grejen med en strategi är just att använda den och för det krävs…byggstenarna i adkar-modellen.

Så mitt tips får nog bli att tänka rörlighet både på individnivå och organisation. Omvärlden är rörlig, och det måste vi med vara. Låt oss utrota stuprör och inlåsningar för det kommer ta död på oss. Rörlighet ger förutsättningar för det ledarskap som konsultkollegan relaterade till redan för flera år sedan.

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: