Gammal konsult i nya kläder

Jag har funderat länge på om jag ska fortsätta blogga. Känner att balans inte alltid ger samma stimulans till berättande fast i det hittade jag också utmaningen. Att försöka skriva även fast man inte ser och känner problem och svårigheter bakom varje hörn. Förra året var oaktat det tuffaste hittills men sedan kom det en välkommen vändning. Skolbyte för min yngsta och nytt jobb för mig. Tillbaka till konsultrollen. Helt plötsligt är vi inte uträknade. Vi blir starkare och starkare.

Och jag fascineras lite över hur mycket jag saknat konsultrollen. Att få hjälpa organisationer, medarbetare och därigenom samhället.

Konsultrollen har genom historien haft periodvis extremt dåligt eller bara dåligt rykte. Ibland oförtjänt, andra gånger inte. Men med tanke på att mycket nu utförs inom ramen för hybrider (mix av olika modeller) tror jag verkligen att konsultande kan bidra. Det behövs folk som tillför operativa insatser likväl som friska och strategiska ögon på det som sker. Linjära insatser (verksamhetens standardprocesser) som ska skötas lättfotat (agilt) samtidigt som vi jobbar remote, eller både hemma och på kontoret. Digitalisering som exploderar samtidigt som ledarskapet ska räcka för både en hybrid tillvaro på jobbet samtidigt som det egna självförverkligandet ska skötas. Kanske lättare än vanligt att komma ur kurs tänker jag.

För 10 år sedan pratade vi mycket förändringsledning. Det görs fortfarande så klart men skillnaden nu är att förändringsledning nu behövs mer konstant och vi är inte där ännu. Det är en intressant utveckling och i det närmaste kräver ett lärande förhållningssätt i organisationen. Och ett lärande och proaktivt ledarskap.

Jag ser med tillförsikt på kommande möten med nätverk, nya kunder och uppdragsgivare. Vill du veta mer om min konsultroll välkommen att läsa mer här.

En kommentar på “Gammal konsult i nya kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.