T i l LI t

Efter ett blogguppehåll på sex månader går det inte att börja på ett enkelt sätt. Orden vill inte formera sig och tankarna spöregnar på mig. Det enda jag kommer att tänka på är tillit. Inte bara för att vi flyttade dit. Till Lit alltså. Utan mer för att det aldrig varit viktigare att prata om det precis överallt där vi står.

Det framstår ofta som om det är mer viktigt med skam, ångest och strömlinjeformade perspektiv. Flygskam, nätångest och alla ska vara lika. Bygg gärna men inte här. Fall ut ur linjen för en kort sekund, återgå eller du är förlorad. Förmodligen för evigt eftersom att det är mest viktigt att alla ska tycka lika. Allt du läser är sant…

Visst ja. Tillit var det. Jag hade ett fantastiskt möte med en vän för några veckor sedan. Han berättade om sin tuffa resa samtidigt som han stod kvar och var stark. Han gav mig insikten om det enkla. Att skala av och söka efter behov. Både mina och andras.

Jag landade i någon slag bomull efter det mötet och kände att jag kom vidare. Tillit till både mig själv och andra. Det finns ingen lathund hur man gör. Hur man känner tillit. För mig tog det bokstavligen 7 svåra år. Det är inte så att jag legat under en sten men skillnaden mellan att känna tillit och att inte göra det är påtaglig. Jag ser det nu.

”Tilliten är en vild planta som bara blommar spontant” José Luiz Ramirez (2001)

Det är alltså inget man trycker fram på en kvart. Men det är något som är eftersträvansvärt och som kan bidra till att bygga en bättre framtid. På jobbet, på skolan, i familjen och i samhället. Ett kitt som reducerar risken för upplevelser av kaos.

I det stressade informationssamhälle vi lever i kanske det går så fort att du inte ens upptäcker att tilliten är borta. Eller att den håller på att försvinna. Låt det inte gå så långt! Vägen tillbaka kan vara så lång och du behövs. Här och nu.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.