Aktiva val

Det blev ett långt uppehåll från bloggen efter förra inlägget. Många gånger satt jag med datorn i knät men insåg att jag höll på att koka över av en lust att förändra delar av samhället. Och då fann jag inte orden i skrift heller utan gick mest omkring och tänkte.

road nature trees branches
Photo by Pixabay on Pexels.com

Nu står jag här och har fått fantastiska möjligheter att bidra till förändring i alla fall. En fantastiskt fin känsla även om den inte riktigt blev som jag tidigare tänkt. Men jag tänker att det är just i de situationerna som det är viktigt att göra aktiva val.

Jag berättade tidigare om hur stolt och glad jag blev att stå som kandidat till kommunfullmäktige för Centerpartiet i Östersund. Och valet gick ju helt fantastiskt för oss. Jag blev helt plötsligt invald i kommunfullmäktige som nummer 12 av 14. Och jag fick 26 personröster (!) Jag är så varmt tacksam men efter noggrant övertygande ändå valt att att avsäga min plats på grund av familjeskäl. Det är ett aktivt val då jag prioriterar extra tid med mina tjejer just nu. Och ska jag kliva in i politiken finns det inga låga växlar. Jag kommer dock göra en insats från min plats som ledamot i Östersundskretsens styrelse där vi arbetar långsiktigt med att skapa en hållbar politik framåt. Längre fram ser kanske saker och ting annorlunda ut.

Sedan sist har jag också hunnit byta jobb och det var ett efterlängtat kliv i rätt riktning. Att arbeta som e-strateg inom IT och digitaliseringsfrågor på regional nivå handlar mycket om att skapa förutsättningar för utveckling hos flera parter i samhället. I mitt fall är kommunala verksamheter prioriterade. Spännande, viktigt och utvecklande även för mig. Och jag är hemskt glad för denna möjligheten när tajmingen för mitt politiska engagemang inte var på plats.

Utöver det har jag kvar arbetet som föreläsare där fokus ligger på idrottsrörelsen just nu. Allt fler är medvetna om behov hos unga tjejer till min stora glädje. Att det är viktigt med ökad kunskap om tankemönster kopplat till prestation. Sociala medier i sammanhanget. Jag har ett fint samarbete är på gång kring detta och återkommer med mer information längre fram.

Tacksam efter en höst som inneburit både det ena och det andra. Jag står trygg i mina val och ser med tillförsikt på vad som komma skall.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.