Utmaningar är till för att användas

Det är varmare än vanligt och många njuter av ledigheten. Själv har jag en vecka kvar till semestern men känner att jag redan nu intagit ett mer makligt tempo.

Det visade sig i slutet på första halvlek att jag fick göra ett vägval av det viktigare slaget. Politiskt engagemang, firma och fast anställning i samma svep men med möjligheter i alla avseenden. Då jag drivs oerhört av utmaningar och möjligheten att skapa förändring blev det också enkelt när jag blev erbjuden en tjänst av det slaget. Vi behöver din entreprenöriella förmåga sa de. 

Sagt och gjort, det blev en ny tjänst där jag förväntas använda det ledarskap och entreprenörskap som jag under sista 12 åren jobbat fram. Ett lugn i kroppen. Utmaningar är till för att användas och skapa lärdom av. Mobiliserar. Lusten att se den stora bilden men med möjlighet att skruva på detaljerna. Spännande kollegor. Man bygger med det som går, rätt envist med fokus på framtiden.

daylight environment forest grass
Photo by Pille Kirsi on Pexels.com

För mig är ungdomar framtiden. Så jag ska försöka utveckla mitt politiska engagemang genom att skapa förutsättningar för unga i Jämtland och framför allt i skolan. Psykisk ohälsa, idrott, hälsa med mera behöver komma högt upp på agendan.

Och någon som är van att jobba högt på agendan är Sven Hagströmer. Jag lyssnade på hans sommarprat från 2016 idag. Och den röda tråden var inte bara utsökt, det var entreprenörskap, skola, jämställdhet och integration också. Lika aktuellt då som nu. Lyssna gärna du också. På en varm promenad eller bara skönt gungande i hängmattan.

Önskar dig nu en fantastisk sommar! Hoppas vi ses i höst!

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: