Lärande processer

I slutet på förra veckan hände något som var lite oväntat för mig. Helt plötsligt relaterade en kollega till min blogg mitt under pågående möte. Och det låter kanske lite märkligt men jag brukar inte riktigt tänka på det. Att min blogg används…tänkte nog mer att jag gillar att skriva.

Men saken var ju den att kollegan hade börjat identifierat sina egna lärande processer. Sina vad, varför och hur och kollegan kopplade det till sina insatser. Oj och wow tänkte jag. Kan jag tända en stjärna i detta betyder det väldigt mycket. För det händer ju ibland att den mest beprövade och erfarne ledaren föredrar att diskutera hårdfakta och mätbara utfall. Det är liksom enklare än att mäta en lärande process. Men detta är också vad som skiljer framgång från stagnation tänker jag.

”Människor jobbar för människor – inte för företag.” (Don Carr)

När jag vill utvecklas i min roll är jag beroende av interaktionen med andra. Samspelet, mötet och dialogen är fundament för mina lärande processer. Det är då min kunskap blir stimulerad och det stärker förmågan till leverans och bra resultat. För mig är detta helt självklart.

Efter att ha tänkt på hur min kollega relaterade till inlägget om min vardag som processledare fick jag själv lite nya perspektiv som landade i att mina egna mål behöver uppdateras. Lusten att lära nytt och mer vaknade igen! Och jag har lärt mig att jag relaterar hellre till ord efter att mina barn gav mig en Snapchatprofil. Och nej, ni behöver inte adda mig där riktigt ännu 😉

31143849_10211596382010058_3425615539618185216_n

Fortsättning följer så klart. Men till dess fundera gärna på vad just du relaterar till när det handlar om utveckling och lärande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.