En processledares vardag

Det blev en ny vecka även denna gång. Själv blev jag lite matt när vardagen mötte helgens fina upplevelser. Jag hade nöjet att både bli utbildad men också att utbilda under samma helg och allt inom fotbollens härliga värld. Att gå en tränarutbildning (c) kan väl låta vara banalt men för mig betydde det mycket. Fantastisk pedagogik, barnen i fokus och skalbara övningar. Utmärkt för det egna lärandet.

På detta följde också ett pass där jag höll i mental träning där vi pratade mycket om kommunikation både på och utanför planen. Det är fint att få jobba med ungdomar som har förmågan att reflektera kring både dem själva och vad som händer runt om i deras miljö. Och vikten av att tänka rätt i detta sammanhang.

Men sedan då? Måndag och processledning. Vad gör jag då? Efter en tid av leveranser är det lätt att sätta sig och titta ut genom fönstret. Jag låter det också vara så för idag har jag behövt det.

Vår verksamhet bygger på ett antal fundament kring samverkan, strategiska frågor och riktade insatser. Det har varit och är en tjusning att identifiera hur målgruppen arbetar inom ramen för detta. Hur kan de släppa taget kring beprövade metoder och påbörja uppbyggnad av nya tidens lösningar? Hur gör vi kunskap av sådant som inte funnits?

question-mark-1829459__480

En processledares vardag, ja iallafall min, består av mycket frågor. Frågor som ibland inte har svar, precis som en del processer inte har mottagare. Utmaningar som man kan lösa genom att höja nivån?

Ja ni kanske förstår, det är därför jag tittar ut genom fönstret idag. Det är vilsamt och rätt skönt. Tankarna behöver få bubbla av sig. Svaren kommer alltid. Leveranserna likaså. Upplevelserna från helgen får övergå i energi till nya insatser. Ledarskap kan givetvis användas, både på planen och i processorienterat arbete. Det handlar om lagbygge i många fall.

Önskar er en härlig start på veckan!

En kommentar på “En processledares vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.