Kategorier
entreprenörskap förändring ledarskap mål motivation

Älskade Ledarskap

Jag minns så väl när jag åkte lastbil runt Sverige med min pappa. Han hade eget åkeri och någon gång per sommar åkte jag med en vecka. Att starta i Vuollerim för att lasta i Luleå eller kanske Älvsbyn och sedan lossa i Katrineholm. Och så lasta och köra hemåt igen.

Något av det som gjorde mest intryck på mig var, förutom pappas yrkesstolthet, känslan av att allt startade ute på bygden. Och det blev mer och mer av allt när vi närmade oss de större städerna. Jag minns att jag vaknade när vi körde in mot Stockholm runt fyra på morgonen. Det var fascinerande och säkert en del av varför jag brinner för entreprenörskap. Nu jobbar jag till vardags med näringslivsutveckling utifrån nationellt perspektiv och söker efter förutsättningar för nya strukturer som ger jobb och företagande.

5195799228_5b54a6cb9c_o

Och just idag hade jag äran att få bli inbjuden till en ledar- och företagarträff med mina partivänner i Centerpartiet Östersund. Annie Lööf gästade och berättade om hennes syn på ledarskap vilket var oerhört inspirerande! Det säger jag inte bara för att hon drog en liknelse mellan fotbollsmålvakter och partiledare utan för att vi behöver mer ledarskap i samhällsdebatten. Det ledarskap Annie pratade om handlade mycket om att stå pall och framför allt bemöta andra med respekt trots att man inte alltid har samma politiska övertygelse. Eller andra meningsskiljaktigheter. Jag delar den uppfattningen bland mycket annat. Hur ser du själv på ledarskap? Ledarskapet förbinder, förenar och fördelar så olika tänker jag. Allt börjar med hur du känner på insidan.

Jag passar iallafall på att säga tack älskade ledarskap. Tack för att du burit mig ända hit. Från när jag yrvaket tittade ut på Stockholm från en lastbil tidigt 80-tal tills nu när jag är kombinatör, kandidat till kommunfullmäktige och möjliggörare. Nu jobbar vi vidare!

Ett svar på ”Älskade Ledarskap”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.