Borde skriva en bok

Har du också tänkt på det någon gång? Att du borde skriva en bok. Jag har tänkt den tanken i snart 10 år och idag dök den upp igen. Jag har vunnit över ett diskbråck och har idag åkt några timmar slalom. Jag kan inte förklara på ett bra sätt hur fantastiskt det känns. För ett år sedan såg livet helt annorlunda ut.

Medan jag åkte där i liften, sömnigt uppför mot den blå himlen och backens topp började jag fundera på titlar till min bok. Eftersom att jag klarat ännu en utmaning kan man säga att glädjen och stoltheten blandades med lite rädsla också. Jag har varit sjuk, skild, arbetslös och lite till men klarat mig igenom allt. På väg upp för backen konstaterade jag att diskbråck nummer 2 var besegrat och sedan kommer den där bekanta tanken…tänk om det händer igen? Jag är av naturen en sann optimist, väl utblandat med en dos realist och finner mig i det. Det mesta tråkigheter kan hända igen men för att inte bli fast i dåliga tankemönster och bitterhet så låter jag nu gamla mål och ideér komma fram. Skriva bok är en av dem.

Vad ska min bok heta då? Medan jag åkte vidare i liften så kom några förslag, ”konsten att lyckas med allt”, ”misstagens mästare” eller helt enkelt, ”jag klarade det”. Förmodligen inga höjdartitlar men för mig blev det ett sätt att avdramatisera rädslan. Som bonus fick jag fram mitt gamla mål, att skriva en bok och förhoppningsvis kanske du också kan bli inspirerad att möta just dina utmaningar. Det finns några kända talare som spinner an på denna tråd, att man ska möta sina rädslor.

Jag tror också det är den enda rätta vägen och kom ihåg, mod är inte frånvaro av rädsla. Det är viljan att överkomma den. (Tack Robin Sharma för den!)

Jag vet inte om jag kommer skriva boken men kunskap, inspiration och utveckling kan göras på flera sätt. Det är bara välja vilket sätt som känns mest roligt.

startup-883576_640

Nu återgår jag till påsklovet. Må så gott därute!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.