Kategorier
entreprenörskap ledarskap motivation organisation

Bakom filter och algoritmer

Det har varit lite blogg och mycket jobb på senaste. Mycket trivsamt ska tilläggas! Jag gillar när det är mycket att göra. Mellan varven har jag funderat på vad jag själv kan lära i det jag gör.

Det är för mig en viktig del, att öka förståelsen för andras beteenden och agerande. För processer och sammanhang. Därför är det också väldigt givande att jobba med ungdomar i mitt uppdrag. Inkommande stjärnor och lysande kometer som kommer göra fantastiska stordåd. Må hända att det låter klyschigt men å andra sidan. Om vi inte tror på de som ska komma efter oss blir det ganska tomt. Tycker jag.

Efter ha träffat två lag är jag både imponerad och intresserad av den klarsynthet som kommer fram. Hur man med ”nyktra” ögon börjar se sin roll och lagets sammanhang. Men också svårigheterna att navigera och kommunicera bland filter och algoritmer. Och just det där med filter går att låna till arbetsplatsen och till beslutsfattandet likväl. För hur ofta gör vi det inte enkelt för oss och ser snyggfilter när vi ska fatta beslut. Det går ju liksom fortare så, en behöver inte gå ner på djupet riktigt.

Och desto mer filter man använder, i sociala medier likväl som på arbetsplatsen så fastnar man någonstans i algoritmernas värld, där du styrs till att göra, tänka något annat än det som du initialt ville.

För mig handlar detta med mental träning mycket om att våga skala bort dessa filter och algoritmer. Våga känna dina egna konturer. Våga kommunicera på mer lika villkor. Våga vara bäst. Och så klart som en klok gammal vän sa, Våga vara först. Inte lätt alla gånger men så oerhört viktigt. Och är du intresserad av vad jag kan erbjuda just er förening eller arbetsplats kring detta hör gärna av dig. (Läs mer under kontakt och erbjudande).

Så vad lärde jag mig då? Jag har skrivit en viktig rapport på jobbet, engagerat mig politiskt och gjort första timmarna i firman under senaste veckorna. Kanske ingen lärdom men likväl, min röda tråd handlar väldigt mycket om engagemang. Eller för all del bristen på engagemang. Det något som går att påverka och jag vill inspirera lite till. Öka kunskap om motivation, ambition och sammanhang. Så beroende på var du står, plocka bort eventuella filter och var ditt bästa jag. Det ger sunda beslut och bättre mående.

coffee-2564947_1920

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.