Vän av synergier

Varför göra mycket när man kan göra lite? Det är en fråga som ibland dyker upp i mitt eget huvud…när det börjar rulla på liksom. När kvällarna är uppbokade av olika aktiviteter och dagarna fylls med möten och spännande människor.

Och like ofta som frågan kom upp så brukar den försvinna i ett slags energirus. För jag är en väldigt god vän med synergier. Älskar att se när en aktivitet eller insats kan hämtas hem i en annan och resultatet möjligen kommer i ett tredje led. Resultatet behöver inte komma direkt, bara känslan finns där. Jag brukar tänka att om du ger så får du.

Och när jag plötsligt står med firma, jobb och en resa mot politiken så är det skönt att se hur bitarna passar ihop, att det är synergi. Att alla bitar ger en chans att påverka och utveckla och det är vad som drivit mig från början. Och på något lustigt vis kan jag använda mina erfarenheter. Ja inte på så vis att jag ska skämta om det. Mer att jag ändå är lite förundrad över min egen resa. Sedan jag flyttat till Jämtland har saker blivit enklare. För här mötte jag likasinnade. Folk som gör saker. Det är något jag älskar med denna plats. Så vad kan jag då tillföra. Satsningen inom fotbollen är en sak. Skatteintäkter en annan sak. Och sedan var det ju politiken.

Som kandidat till kommunfullmäktige och nu mer invald styrelseledamot för Centerpartiet Östersund är det min förhoppning att tillföra ett kunnande och ett driv inom näringslivsfrågor på gles- och landsbygd. Men framför allt så vill jag engagera mig i skolfrågorna. Man kan prata om allt från urbanisering till olika villkor på olika ställen i landet. Satsar vi inte på en tydlig kunskapsutveckling inom skolan så blir det ändå kortsiktigt på alla plan. Inte bara hos de elever som berörs utan också som den framtida arbetskraft de utgör.

För er som följt min blogg tidigare var det kanske ingen överraskning. Men nu har jag sagt det högt också. Nu följer en tid då jag kommer fördjupa mig lite mer i arbetet i styrelsen och så klart valåret. Och snart får jag äntligen möta tjejerna inom IFK Östersund för den viktiga insatsen med Mental träning.

Det blir en bra vår detta. Jag kommer möta många fantastiska människor, det ger lärande och det ger möjligheter.

germ-2871773_1920

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.