Hur göra utveckling?

Gillar du också win-win situationer? Jag tänker att där man kan dela både ansvar, resultat och lärande så alla vinner. Men det är ju inte alltid helt enkelt. För inte är det alla kollegor och eventuella affärspartners som ställer sig upp och säger, ”jag gör det!”, när saker ska göras. Eller säger ”självklart, vi delar resultatet”. Än mindre vanligt är det att man har former för lärande som stimulerar fortsatt utveckling.

Så hur gör man utveckling där delaktigheten är hög, resultaten kommer i takt med leveranser och det skapas ett lärande som öppnar upp för nya ideér och göranden? Ett win win-jobb i stora företag och organisationer där vi höjer blicken och vågar bryta ny mark.

children-593313_1920

Förutom viljan och ambitionen så finns det några grundläggande fundament som är viktiga. Ledarskap och tillåtande atmosfär givetvis. Men låt också oväntade parter delta. Då frigörs kraft och fler processer sätts igång. Förutsättningarna för win win börjar öka. Men vadå, jag kan väl inte slänga in vilka som helst i mina affärer, eller projekt?

Nej, kanske inte vilka som helst. Men genom att höja blicken och arbeta med värdeskapande förhållningssätt så ökar inte bara kompetensen. Fler vill delta, lärandet ökar och ansvaret är inte längre någon annans? Några som hajat detta är Sundsvalls kommun. Inte nog med att de tar förändringstakten på allvar, de kopplar ihop sin satsning värdeskapande lärande med deras tillväxtstrategi. Det är ett bra exempel på win win som också är hållbart över tid. Roligt att ta del av! Läs gärna mer här om du är intresserad.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.