Rebell med skrivkramp

Det var en intensiv och ganska härlig vecka tänker jag så här på söndag kväll. Och det var flera gånger jag satte mig och tänkte blogga. Alla dessa  tankar och ideér ville bara bubbla upp men det blev liksom inte av. Så kändes det även ikväll. Lite skrivkramp. Att välja vad som är viktigt, rätt att förmedla blev plötsligt svårt.

Men så kom tanken. Vad gör man i låsta situationer? När man vet om målet men inte riktigt hittar lösningen. Jag funderade lite till…just det. Man kan bejaka rebellen inom sig. Och inte då på det våldsamma sättet utan mer att våga ifrågasätta valda metoder. Vilket i sig är ett utmärkt sätt att skapa förändring och utveckling.

Vi behöver ifrågasättandet… i forma av en dialog om hur vi gör och varför vi gör. Själv har jag gång på varannan kommit till en tanke som är viktig för mig. Att skapa förutsättningar för unga, speciellt tjejer som många gånger växer upp fortare än vad som är lämpligt. Hur kan man skapa bra förutsättningar för unga, i skolan och inom idrotten?  Varför?…de är vår framtid. Och med det vill jag säga att jag fortfarande känner mig som 25 men det vore fel att inte tänka framåt. Jag kommer att komma tillbaka till detta fler gånger under kommande inlägg. Att skapa bra förutsättningar för unga och i synnerhet tjejer!

girl-2051553_960_720

Så med det vill jag bara skicka en passning inför veckan. Bidra i dialogen, föreslå alternativ och våga gå din väg. Våga vara rebell, ta en fika och gör skillnad. Eller som Caroline och Liselotte brukar säga. #jobbatvärs

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.