Kategorier
entreprenörskap ledarskap mål mod

Skäl till självrannsakan

Ibland möter man dem. Ibland inte. Det beror lite på situationen och så klart personen. Om man vågar och vill göra en självrannsakan. För det handlar om att möta sig själv och se om man gör rätt, om man tänker rätt. Men vem vet om man tänker rätt kanske du nu tänker?

Jag utgår från att så länge man har sina mål och visioner, hälsan och någon form av positiv upplevelse i självrannsakan finns det inget annat än att fortsätta framåt. Jobba hårt, njut i stunden och se till att skaffa belöningar. Blir det obalans blir det åtgärd och det är bara du som vet. Men det krävs att man är närvarande och vågar möta sig själv.

Efter några dygn med rejält sjuk dotter så kommer mina skäl till självrannsakan upp. Tvivlet. Att som ensamstående kvinna jobba heltid, starta företag på sidan om, fotbollsengagerad, politiskt engagerad (ja, det är planen)..går det verkligen? Ska jag verkligen? Och varje gång åker jag ner i en slags avgrund av tvivel så kommer också upp lite starkare, lite modigare. Nej, det är inte lätt alls. Att göra många saker, återhämta sig och fortsätta jobba hårt.

Men det går. Det är roligt och det visar också för mina döttrar att det är andra tider nu. Att man kan skaffa sig en tillvaro som man trivs med. Göra skillnad genom att agera föredömligt. Jag tror det behövs på alla sätt. Inte för mina döttrar utan på alla sätt. Bättre ledare skapar bättre samhällen.

Nu har jag vågat skriva om en av mina största bovar. Tvivlet. Laddar om. Tar nästa steg. Tack för att du läser.

stickies-2852375_1920

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.