Se behovet, fyll behovet

Idag har jag varit på ett seminarium som handlade om kvinnors företagande och politikens betydelse i det. Intressant som alltid..men nytänkande? Lärande? Det var en intressant diskussion om mod. Varför ska en entreprenör alltid våga? Oerhört relevant faktiskt. Borde inte det kravet finnas på fler i samhället tänker jag.

Nya tider, gamla roller. Se behovet, fyll behovet. Lika svår som enkel ekvation. En entreprenör löser problem och vi andra kan lära. Tänk många fler som arbetar med ett värdeskapande förhållningssätt som kan appliceras lika mycket i kommunhuset som i skolan. Jo precis, mer entreprenöriella glasögon i kommunhuset. Men det går ju inte kanske du tänker? Det är ju politiken som styr och alla dessa tjänstemän. Jo precis, det är just de som kan göra skillnad.

coffee-2564947_1920

I grund och botten handlar det så klart om normer och värderingar. För entreprenören kategoriseras fortfarande in i olika fack. Och ibland är det inte ens tillåtet att vara entreprenör. För vi jobbar inte så här.

Och det blir inte så mycket nytänkande när vi tar fram 15 år gamla modeller för samhället såg annorlunda ut då. Och att prata välfärdsmodellen när man ska prata om kvinnors företagande. Går inte hem hos mig iallafall. Så visst var det kärnfullt, varför är det bara entreprenörer som ska våga?

För mig som gillar lärande så blev dagen något av ett avstamp. Just lärandet om entreprenörer och företagare behöver bli långt mycket bättre. Fast det visste ni ju redan. Mitt avstamp kom i att jag valt att engagera mig mer under kommande valår. När jag berättade om det sa min dotter, Vad coolt!

Fortsättning följer.

 

2 kommentarer på “Se behovet, fyll behovet

  1. Hej, Li, och tack för intressanta funderingar kring entreprenörskap i samhället! Håller med fullständigt, visst är det konstigt att vissa människor skall våga och ta risker medan resten lutar sig tillbaka och kritiserar i stället för att hjälpa till. I augusti skrev jag en krönika i NWT om hur jag skulle vilja se att politiken fungerar och jag återkommer ständigt till mitt mantra att vi borde gå från hierarki till knytkalas där alla hjälps åt, där det inte behövs några chefer eftersom vi alla tar ansvar och där det inte finns någon Jantelag. Eller har du nånsin hört: ”Det var den godaste äpplepaj jag ätit … men du ska inte tro att du är nåt!” 😀 Bifogar nämnda krönika och önskar dig all lycka till, inte minst inom politiken – jag ser fram emot dina insatser i Centerpartiet! – Kramar och hälsningar från vännen Bengt (Det verkar inte som att det går att bifoga en pdf här så jag skickar den på eposten – hoppas Li.Zakrisson@tillvaxtverket.se funkar.)

    Gilla

    1. Hej Bengt! Tack själv, det är ju fortfarande du som innehar titeln bästa entreprenörskapsbloggen 🙂 Det var tänkvärda rader. Jag har även en epost kopplat till bloggen, se under kontakt. På återhörande!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.