Kärt barn har många namn

Det här med att nå mål är alltid intressant, oavsett om det är personligen, tävlingsmässigt eller inom yrket. Själv hör jag till den där kategorin som alltid har något på gång oavsett kategori. Jag räknar med att vara tillbaka i löpspåret lagom till nästa säsong efter förra årets diskbråck. Och i jobbet kan det visa sig genom att skriva tydliga rekommendationer i rapporter etc. Min yrkesvardag har alltid bestått av många projekt och än fler processer.

Det är spännande, lärorikt och alltid kopplat till mål. Projektets leveranser, processens mottagare och annat som leder en vidare. Och hur gör man det egentligen? Säkerställer leveranser och måluppfyllelse.

Här finns det några intressanta kategorier att belysa,

  • Den som alltid håller stolpen. Avvaktar, studerar och betraktar. Släpper endast stolpen när det är fullkomligt stensäkert.
  • Den som tar allt med en klackspark. Skrattar, ler och säger hoppsan även om åskan slår ner i skrivbordet
  • Den som tillämpar mild stridsledning. Målar med stora penseldrag, går under radarn och övertygar långt att före resultatet är uppnått.

woman-2692437_1280

Givetvis raljerar jag lite nu för inget är fel och inget är rätt. Kärt barn har många namn. Tänker bara att det kan vara bra att reflektera lite över sin egen metod och hur man på bästa sätt kan nå sina mål. Det funkar helt säkert, om du vill alltså. Och resultatet kan ge oanade effekter och förändringar.

På tal om att nå mål. Jag har nu startat min firma och finns tillgänglig som föreläsare och moderator, på sidan om nuvarande arbeta. Det har alltid varit mitt mål att komma tillbaka till företagandet och nu återstår att se hur det går 🙂

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: