Kunskapssamhället?

Mitt i en behaglig lördag slås jag åter igen av hur mycket vi pratar om kunskapssamhälle. Att vi är där, att vi också digitaliserar och att kunskap är viktigt. Med mera, med mera. Och jag tänker att det är ju bra men…det föreligger en skillnad mellan de som jobbar kunskap och de som pratar kunskap.

Jag hade i torsdags nöjet att vara på en givande lunch på Gomorron Östersund där temat var Hållbara investeringar och Klimat. Pär Holmgren och Christina Hillesöy från Länsförsäkringar visade på ett briljant sätt varför det är viktigt att jobba med sammanhang när man behöver få människor att faktiskt jobba kunskap. Briljansen låg i att de var skickliga på att berätta hur jag som individ kan göra skillnad. Inte att det är viktigt att tänka på hållbarhet.

Något som vi alla kan ta med oss. Vi vet vad som är viktigt…men hur kan vi använda det?! Och det för ju tankarna till innovationer och ideér. Jag ser redan framemot nästa föreläsning En ide kan förändra allt.

Jag har en idé om att vi behöver minska glappet mellan strategi, eller vetskap och utförandet i många organisationer. Stärka kompetensen för rätt saker på rätt sätt…hållbar kunskap liksom. Om jag ska laga tänderna går jag inte på Ica. Då behöver jag stimulans, vägledning och motivation.

Har du en idé kring detta? idea-2053012_640

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.