Sammanhang ftw

Min kloka kollega sa lite lättsamt att allt hänger ju ihop och syftade till behovet av mer processorienterat tänk. Och hon har ju så rätt. I de allra flesta fall där utveckling och förändring finns med är flera personer och sammanhang av betydande slag. Men det löser sig inte av sig själv, ledning och styrning behövs med förståelse för entreprenörskapet, själva görandet.

Jag tror att vi kan bli lite bättre på att höja blicken, att använda just olika sammanhang när det kommer till själva ledarskapet. Det är tajta gränssnitt och snabb, transparent kommunikation som gäller i de snabba förändringarnas tidevarv. Och hur bottnar man sitt ledarskap då? Frågan blir ännu mer viktig om man tänker sig att personen i fråga är introvert med ett större behov av detaljer. Styrd av känsla eller förnuft? Tänker rationellt eller icke rationellt? Oavsett vilket så är det sammanhang man verkar i otroligt viktigt.

Att skapa en tillåtande atmosfär är en del. Att sunda normer och värderingar lägger botten i verksamheten en annan del. Att låta ledarskapet vara lösningsfokuserat är ytterligare en viktig del.

Efter en magisk semester känner jag mig utvilad och öppen för nya perspektiv. Jag vet att jag är känslostyrd men det utesluter inte att jag kan vara rationell i beslutsfattandet. Jag tror mig veta vilka sammanhang jag passar bäst i. Och som kollegan sa, allt hänger ju ihop.

Låt oss nu se var det tar oss. Det finns mycket som vi kan utveckla i rätt sammanhang, både personer och organisationer. Har du koll på ditt sammanhang?

together-2643652_1920

 

 

En kommentar på “Sammanhang ftw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.