Mentalt återbruk – varför inte?

I samband med att jag packade upp lådorna i senaste flytten så kom jag till en låda med spännande innehåll. Jag hittade högar med tidningsurklipp, anteckningsböcker, personlighetstester och framför allt idéer. Ingen aning om ni brukar spara på sådant men nu är jag superglad att jag gjort det.

Sommarens lektyr är delvis säkrad och jag kommer åka en fantastisk resa tillbaka i tiden till då jag drev företag och även då jag var nyexad. Hur tänkte jag då? Hur lade jag organisationsteori mot mina reflektioner? Fast vänta nu, tillbaka i tiden…Jag såg i all hast rubriker som Människan i fokus – och i relation med IT-samhället, Välfärdens död på 90-talet, Tolkningar av utbrändhet med mera. Saker som både jag och andra skrivit. Och det är visserligen tillbaka i tiden men inte så mycket. Rubrikerna är aktuella.

Spännande! Tänk om jag kan lära mig något? Om jag sätter dessa ämnen i nytt sammanhang och helt enkelt tillämpar ett mentalt återbruk. Varför inte? Det kanske blir lösningen på något riktigt bra och givande. Om inte annat kommer jag kunna se vad som format mig till den jag är idag.

Återbruk är viktigt i flera avseenden. Att återanvända våra resurser på ett klokt sätt handlar både om produkter men också om tanken. Vi har inte råd med annat vad gäller produkterna. Men jag tänker att kanske även du har svaret på saker som behöver förbättras. Den där idén som det pratats om men den som inte riktigt kommit till sin rätt ännu. Våga kör mentalt återbruk i sommar – varför inte :)?

post-its-1875512_1280 (1)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.