Hur bubblar man ända fram till semestern?

child-1674021_1280

Ungarna på gården gungar gungbräda och skrattar så är härligt. Bubblande från magen och jag vill ropa fortsätt. Fortsätt bubbla hela livet!

Barnens skratt berikar och jag som tänkte skriva om det ökade fokus på ”hur” istället för ”vad” i organisationer släpper det och tänker på spel istället. Det spel som förekommer mellan oss i olika grupper och konstellationer. För jag vill inte att bubblande upptäckarlust ska försvinna på grund av de Fatcats och Gatekeepers som de flesta träffar på någon gång i karriären.

Så hur kan vi alla var och envar bidra till att den bubblande upptäckarlusten behålls? Pepp, återkoppling och sådant brukar så klart vara viktigt men jag tänker ändå på något annat. Att vara ärlig i kommunikationen och lyfta det som är bra. Alla har något bra! Även trötta dagar.

Att mäta prestationer i det som görs och inte i det som inte görs. Prata med varandra, hjälp varandra och höj blicken. För nästa person som du möter har garanterat ideér och andra egenskaper som kan göra skillnad. Le även om det regnar 🙂

Skrattet på gården har tystnat, barnen sprang in och käkar säkert middag. Jag funderar lite vad de kommer bli när de växer upp? Kanske en blir ingengör? Och tjejen blir nog chef. Eller kanske lärare? Vilket som är det iallafall superviktigt att vi alla ser deras potential och dissar alla fatcats.

Arbetsplatsen är viktig. Vi tillbringar mycket tid där tillsammans. Låt oss se till att det bubblar ordentligt ändå fram till semestern.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.