Konsten att lyckas med allt

Jag har precis flyttat och valde att införskaffa fina köksmöbler via Blocket. Supernöjd och förväntansfull inser jag på flyttdagen att mina möbler inte kommer rymmas i nya köket. Jag lyckades alltså köpa fel köksmöbler och är plötsligt mindre nöjd.

När jag någon dag senare är på väg för att köpa ett annat köksbord via Blocket skrattar jag för mig själv. Det ”nya” bordet är ju faktiskt det bord jag drömt om i så många år. Runt och vitt. Precis som det skulle vara egentligen.

Och är det inte så att trots de felaktiga beslut vi fattar så går det ju utmärkt att lyckas ändå. Andra konstiga saker jag lyckats med är exempelvis att bli dumpad av en mentor, bli påkörd på en 40-sträcka så jag hamnade i ett träd med min bil. Gjort karriär och tappat den. Gjort comeback. Smått och gott, litet och stort. Alla kan konsten att lyckas med allt. Det handlar till sist om vilken inställning vi har. Om vi viker oss för motstånd. Om vi är rädda. Om vi tycker glaset är halvfullt eller halvtomt.

Just nu känns det som om mitt glas är fullt av ett hav med möjligheter. Jag tänker kasta mig ut och se vad jag kan lyckas med. Går det inte vägen så har jag iallafall prövat.

lincoln-city-1204401_640

Vad är det konstigaste du lyckats med trots att det inte blev som du tänkt?

En kommentar på “Konsten att lyckas med allt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.