Kategorier
förändring kunskap ledarskap motivation

Underhåll är viktigt

 

”Du måste vara en bra chef över ditt eget liv för att kunna leda andra” läser jag i en artikel. Jag nickar igenkännande. Själv är jag i en spännande fas då nya pusselbitar är på väg att läggas i det privata. Och på jobbet ska ny satsning snart lanseras. Jag älskart! Att vara på g, att se mål och nya möjligheter växa fram.

Det är så lätt att bara ryckas med och sätta full gas. Och det ska man göra tycker jag – fast på ett villkor. Att man lägger in kontinuerligt underhåll, precis som med vilken fin bil som helst. Gärna med en stor service med jämna mellanrum. Underhållet är träning, kunskap och fokus på dig själv. Bara du vet svaret.

tools-1551458_640

Men..det är ju inte alltid så enkelt. Att prioritera underhållet. Det finns lika många varianter och tekniker som det finns vinster. Men bara gört! Släpp taget om sargen och satsa åt oväntat håll.

Lev ett bra liv med mening och närhet, ihop med familj och vänner. Träna, ät och sov bra och njut av livet.

Själv ser jag framemot familjemiddag i morgon och alla kartonger i tv-rummet ger en hint om vad som komma skall. Det är bara jag som kan skapa min tillvaro och jag gör det med full fart och anpassat underhåll efter situationen. Och jag längtar till dess att jag når mina mål. Den som längtar efter något gott, väntar alltid för länge. Men det är okej, bra saker tar tid att nå.

 

 

 

Ett svar på ”Underhåll är viktigt”

Kloka Li! Ibland är det första steget att våga, eller unna sig, tiden att känna efter. Det finns perioder där man tappar en del av kompassen, när man mister någon nära, förhållandet kraschar, barnen flyttar hemifrån, uppsägning, sjukskrivning… Att våga omdefiniera hur formerna för det som är viktigt i livet ser ut, målen och vägen kan vara tufft, ja smärtsamt rent av. Men så viktigt.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.