Kategorier
lärande processer ledarskap mål mod omvärld organisation

Och vad jobbar du med?

”Ibland drar jag mig faktiskt för att berätta vad jag arbetar med”..sa den rutinerade konsulten i en diskussion om hur man kan arbeta för att utveckla både verksamhet och omkringliggande system. Och jag vet för jag har också varit konsult i egen regi. Jag tycker det är så ledsamt att höra att det liksom inte kommit längre. För visst finns det många riktigt dåliga konsulter som inte har vare sig social kompetens eller knappt någon kompetens alls men det gäller inte alla.

Jag tänker så här. Hur ska vi någonsin kunna utveckla lärande, verksamhet och personer om vi inte låter kunniga personer med objektivitet titta på verksamheten? Hur ska vi kunna skapa de nya organisationerna om vi inte tillför flöden med kunskap, omvärld och värdegrund som taktar med verksamhetsmålen? Jag tycker det är superviktigt att en konsult kan komma in och göra ett effektfullt uppdrag som leder verksamheten vidare. Men…det kräver så klart att beställarrollen är klarsynt, tydlig och skarp. Och känt sedan länge är att det inte alltid funkar så.

Utan att fördjupa mig i det sistnämnda så tycker jag att förhållningssättet till konsulter kan vara lite generaliserande. För hur 17 ska vi kunna vara transparenta och lärande utan att tillföra ny input. Och det är dags att vi släpper sargen och skapar den bästa organisationen. Många nya lag och spelare sitter i omklädningsrummet och väntar. Till detta krävs resurser och lärande. Och en gärna konsult som stolt kan berätta om det fantastiska uppdrag som hen genomfört. Det bidrar i sin tur så klart till lärande och ytterligare erfarenheter.

En positiv spiral helt enkelt! Och massor med Glad påsk önskas 🙂

spiral-1962819_640

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.