Att lägga resurser i vågskålen

Jag har alltid betraktat det där med ålder lite oviktigt. För visso kommer det väl ett och annat tant-skämt när man passerat 40-sträcket men med glimten i ögat. Men nu sitter jag ändå här och tänker att jag ändå lärt mig något under de sista 10 åren där fokus legat på projekt, processer och förändringar. Inte minst för att jag hushåller med mina egna resurser på ett bättre sätt.

Och hur gör vi egentligen när det handlar om att fördela resurserna? Inte bara arbetstimmar utan också det där med kunskap och engagemang. På jobbet har jag fokus på en lite komplex planering av nya processer som både ligger i linje och projekt. Ny kunskap förväntas förädla gammal vetskap och i vågskålen ligger nya insatser i förhållande till beprövade metoder. Då jag ännu inte jobbar heltid efter mitt rygghaveri är det extra spännande då jag vill nytta mitt fulla engagemang på halv arbetstid.

Men oavsett, en rätt hanterad kunskapsprocess är alltid rätt att prioritera. Det ger en arena där motstånd kan bli till energi och vetskap kan bli kunskap. En arena där ovanliga saker ska göras fast på ett vanligt sätt. Och till syvene och sist är det faktiskt att göra som är det viktiga.

Så tänk gärna kunskap, tänk långsiktigt och tänk en stor dos mod och handlingskraft när det kommer till resursfördelning. Oavsett om det handlar om beslut och planering på jobbet eller dig själv. Det är en  väldigt klok investering.

Ps..och tänka sig, jag valde bort en kväll på fotbollsplanen med världens bästa flicklag för att jag behövde landa mina tankar och vila min rygg. Det var min investering för både jobb och kommande säsong.

horizontal-1155878_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.