Vad gör du på transportsträckan?

Det går inte att bromsa i en uppförsbacke. Inte med laget, inte privat och inte i organisationen. Än mindre med bilen. Matcher ska vinnas, mål ska uppnås och leveranserna ska levereras. Däremot kan man befinna sig på en transportsträcka där flödet bör vara jämt och behagligt.

Vad gäller lärande processer och välmående organisationer finns det vinster att hämta hem om vi ser till att nyttja transportsträckorna lite mer. Verksamhetsåret är som bekant inte rakt. Och ibland kommer oförutsedda förändringar som påverkar driften. Investera klokt här. Se till att skapa flöden som stimulerar kunskap, samarbete och produktivitet när det blir lågsäsong eller andra former av avbrott. Var proaktiv helt enkelt.

Man kan alltid utveckla och lära sig något. Både som organisation och som person. Skapa digitala plattformar och tillgängliggör kurser på webben för jobbet. Tillgänglighet och struktur ger förutsättningar för kreativitet.  Ställ frågor till dig själv – vad har jag lärt mig av det här?Och med det följer engagemang och kraft att ta sig uppför backen. Och det är något som alla vinner på. Jag är möjligen gammaldags men jag ser gärna att ledaren, chefen tar täten här. Så klart har alla sitt ansvar oavsett backe eller transportsträcka men förebilder är viktigt!

Själv har jag till slut blivit trygg i att mina mål kommer uppnås även om det tar längre tid än jag förväntat. Tålamodet är ändå annorlunda. Kanske inte bättre men definitivt mer uthålligt ändå. Jag njuter faktiskt lite av min transportsträcka nu och jag har tid att väga mina erfarenheter mot nya inspel och ny kunskap. Det känns spännande!

Vad gör du på din transportsträcka?

road-220058_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.