Sambandscentralen

Sista veckan har jag haft anledning att fundera på sambandscentralen. Jag menar inte den som räddningstjänsten använder utan den som vi använder då vi bearbetar intryck och upplevelser. En alldeles oerhört viktig funktion för lärande och ledarskap!

För mig som är beteendevetare är det något som sitter i ryggmärgen. Att sätta saker och ting i olika perspektiv. Att låta olika detaljer påverka sammanhanget och se om det finns lärdom och kunskap. Det är en sambandscentral som är lika enkel som avancerad. För ibland säger vi en sak men tänker egentligen något helt annat. För att inte tala om när vi gör saker. Som bekant kan det bli hur roligt, spännande eller knasigt som helst. Speciellt om sambandscentralen ligger nere av olika anledningar. Följderna blir en mängd olika tolkningar av omgivningen. Här skulle jag kunna fortsätta hur långt som helst men tänker så här. Människan är vackert komplex men det är fredag.

Investera i din sambandscentral i helgen. Stäng av musiken om du ska ut och springa eller promenera. Låt vårens fågelkvitter och solsken bli det som bygger din sambandscentral inifrån och ut.

Då blir det mer fokus, bättre beslut och mer lärande till veckan.

Helg. Återhämtning när den är som bäst!

rest-52495_640

 

 

 

 

En kommentar på “Sambandscentralen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.