Det där lilla extra

person-1245959_640

Årets slutspurt i Vasaloppet var en fenomenal uppvisning i att plocka fram det där lilla extra. Fast så litet är det ju så klart inte. Att tro stenhårt på sin egen förmåga i dimmor av smärta och leverera långt över de fysiska gränser man redan passerat.

Jag tycker det är oerhört fascinerande att lära mer om idrottsprestationer och högpresterande människor överlag. Hur man som individ kan träna upp sin mentala förmåga att nå nya nivåer. Om vi dock bortser från de världsstjärnor som du troligtvis tänker på nu så skulle jag vilja byta fokus lite grann.

Vad kan jag själv göra för att nå nya nivåer? Vad kan jag göra för att finna min egen överväxel? Behöver jag ens en överväxel om jag inte åker Vasaloppet?

Jag tror att varje människa och individ har det där lilla extra. Det är inget som få utvalda föds med. Däremot så är vi olika duktiga på att använda våra resurser och skills i olika sammanhang. Förutom att tro stenhårt på sin egen förmåga så är det några människor som samverkar med omgivningen i dessa sammanhang på ett fantastiskt sätt. Genom olika perioder av livet så nyttjar man sin verktygslåda på olika sätt. Därför är det också så viktigt att skapa lärande processer på arbetsplatsen. 

Vi tillbringar mycket tid på arbetet. Många gånger tar vi med oss jobbet hem också. Därför är det viktigt att vi lär oss att resurssätta oss själva. När ska jag gasa och bromsa? När är det rätt tillfälle och sätta in överväxeln inför en slutspurt eller leverans på gång. Det är lärande och i högsta grad ledande av dig själv. Och du kan. Massor!

Jag har valt att inte kliva på Blogg100 just av den anledningen. Även om jag vet att det skulle ge mig ett stort lärande så ligger mitt fokus på mig själv och min träning just nu. Men lita på att jag kommer fortsätta blogga ändå.

Tack för att du läser!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.