Kategorier
förändring kunskap ledarskap organisation

Intraprenörens lovsång

Jag tycker det är dags att vi påminner oss om de många och hårt arbetande intraprenörer som finns runt om oss. Tidigare idag fick jag frågan vad intraprenör betyder och så här svarande jag, en person med mycket idéer och drivkraft som jobbar för att utveckla och förändra både produkter och tjänster. Fast som anställd. Och man är bunden av organisationens resurser istället för den mer fria rollen som entreprenör.

I samband med detta började jag också tänka på de många kollegor som jag har nu och tidigare mött som är intraprenörer. De som aldrig någonsin ger upp. De som alltid finner nya vägar trots tunga system, tajta resurser och icke förändringsbenägna chefer.

  • Vi behöver dessa intraprenörer som stretchar på strukturer och invanda normer och värderingar.
  • Vi behöver dessa intraprenörer för att de vågar ifrågasätta och ger oss möjlighet att reflektera och därigenom lära nytt.

När man googlar på Intraprenör så är de flesta länkar från 2015 och äldre. Det finns till och med en tidigare utnämning – toppen! Men borde vi inte ändra det och faktiskt lyfta fram de som möjliggör utveckling och lärande innanför organisationen även nu?  Jag tror det är en viktig beståndsdel för att vi också ska kunna jobba med ökad learnability och lärande 3.0.

Så vilken intraprenör vill du hylla? Vem inspirerar dig? Eller det kanske är just du som är den där grymma möjliggöraren? Stå på er, ni är oerhört viktiga för just er organisations utveckling!

idea-2053012_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.