En viktig fråga

Någon gång emellanåt så kommer det en viktig fråga. Och då menar jag inte vanliga viktiga frågor som ”vad ska du bli när du blir stor?” eller ”vilken lön anser du vara passande?”. Det jag tänker på är de frågor som fått dig att välja riktning. Och jag tänker att vi kanske behöver påminna oss om det ibland. Att det finns frågor som är väldigt viktiga.

Våra digitala flöden svämmar över av information och det är så lätt att ta saker och ting för givet. Vi glömmer att se betydelsen av ett gott samtal där man också kan ställa den där frågan till den andra.

Att vara närvarande, lyhörd och ärlig där man i samverkan hjälps åt att hitta nya lösningar kräver också tillit och trygghet. Ju fler som gör det, desto bättre brukar det också bli. Det behövs ledare som vill och vågar skapa förutsättningar för detta både på arbetsplatsen och i samhället.

En av de viktigaste frågor jag fått är ”vill du vara en förebild?” och det var Maud Olofsson som frågade. Ambassadörer för kvinnors företagande var precis lanserat 2009 (tror jag) och som nykläckt företagare stod jag där och pratade med dåvarande näringslivsministern i en i övrigt rätt socialdemokratisk skara. Jag tvekade aldrig när jag svarade ja. Resten är historia men jag kan med säkerhet säga att den frågan kom exakt vid rätt tillfälle. Jag vågade tro, jag kavlade upp armarna som företagare och jag fick ett fantastiskt nätverk som jag delvis har kvar än idag. För att inte tala om allt jag lärde mig.

Frågor är viktiga. Vilken viktig fråga har betytt mycket för dig?

decision-1013752_640

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.