Det är lagom!

Lagom trendar visst i England. Så pass att någon startat en tidskrift och Ikea kör kampanj. Det är skandinavisk design, hållbarhet och måttfullhet i den tid då omvärlden behöver det som mest. Och jag blir jätteglad på sätt och vis men likväl konfunderad.

Lagom väcker blandade känslor för mig. På ungefär samma sätt som duktig. Jag förstår så klart att det handlar om personliga preferenser i förhållande ord men ändå…är det verkligen bra att vara lagom? Om vi tar det utifrån ett företagsperspektiv så är vinsten sällan lagom. Än mindre förlusten. Om vi tar det i organisation och ledarskap så fattar vi inriktningsbeslut och håller resurserna tajt. Förändring och utveckling är sällan lagom.

En förändring är att tänka på annat sätt, styra processer i ny riktning och fördela resurserna i andra proportioner. Att göra på annat sätt. Och det är som bekant inte alltid så lätt, ”för vi har jobbat så här i 20 år och det har fungerat bra”.

Lagom sitter tyvärr fortfarande i ryggmärgen i det vore faktiskt lagomt att vi sopar bort det nu. Att vi skapar ett nytt paradigm som bygger på lärande och tolerans och lite jävlar anamma. Tänk om dina flöden i sociala medier vore fyllt av konkreta tips på kunskap, okonventionellt tänkande eller visioner för ett bättre samhälle.

Jag vill i allafall se mindre av Nalle Puh-citat och post it-lappar med budskap från talare som peppar sina publiker för stora summor pengar. Jag vill se mer entreprenörskap, motiverande ledarskap och mer ögonkontakt för alla! (och ja, jag har valt bort de flöden som nämns)

Det är lagomt! Det är lärande och det är ledande och det behövs på flera ställen. Vi behöver bara sätta igång. Vad tycker du om ett nytt lagom?

post-it-note-699199_640

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.