Affärsmannaskap

För några år sedan hade jag nöjet att utbilda i Affärsmannaskap och av någon anledning har mina tankar ofta gått åt det hållet på senaste. För desto mer turbulent omvärld vi känner desto större blir betydelsen av att faktiskt använda affärsmannaskap som verktyg. Både i yrket men faktiskt också lite till vardags. Giganten Rolf Laurelli menar att affärsmannaskap handlar om att förstå vilka behovsstrukturer kunderna har. Samt att kombinera det med kunskap om hur man använder kapital.

Syftet är att skapa fördelar för både kunden och för leverantören med relationer, kompetens och en och annan synergi. Men detta ska också takta med omvärlden. Och verksamhetsmål ska vägas in. Resursfördelning likaså. Inte helt kan man tycka.

Men när det handlar om Affärsmannaskap behöver det inte vara så himla svårt. Det handlar om vem du är, att lyssna in behov och vilken plan du har. Det vill säga vilka mål du har?

”Många känner till målen men få känner vägen dit”

Jag är fullt övertygad om att  affärerna blir bättre, du får roligare och du kommer nå dina mål men planen behövs. En plan som lirar med dig och med omvärlden. Det kommer ge möjligheter till lärande och stimulans. Börja redan nu att inventera vilka möjligheter och resurser du har. Idéer?

Idéer föder framgång – nyttja affärsmannaskapet och jobba hårt!

checklist-1919292_640

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.