Böcker som påverkar!

Otaliga stunder på mattan i tv-rummet har påmint mig om vilken betydelse böcker haft på mig som person. Jag har gått igenom mitt bibliotek samtidigt som jag gjort min rehabträning för ryggen och någonstans där i min bokhylla hittar jag mig själv.

Nu mer läser jag för lite böcker och möjligen gjorde jag för lite rätt ryggövningar också men det är ju aldrig för sent att börja om. Jag läser mycket artiklar för att hålla mig ajour om aktuella ämnen men jag saknar lite den upplevelse som vissa böcker kan ge.

Fem böcker som påverkat mig enormt är,

Det sociala livets elemäntära former – Johan Asplund. Gav mig som studerande beteendevetare en magisk inblick i hur vi människor interagerar och kommunicerar. Samt vad som händer om vi inte gör det.

Förändring som tillstånd – Bo Ahrenfelt. Första bekantskapen med hur man skapar förändring av andra graden. Perfekt för entreprenören i mig. Den som alltid vill utveckla och göra mer.

Den tändande gnistan – Malcolm Gladwell. Snudd på religiös upplevelse. Äntligen en förklaring till varför en del faktiskt lyckas göra skillnad, eller åtminstone stora intryck.

Redovisa rätt 2009 – trot eller ej. Jag kan inte siffror alls. Men att lära sig bokföring var skitkul. Och en fundamental del i företagandet.

Till sist; Människor som gör – Tove Livendahl. Porträtt av några sociala entreprenörer. Igenkänningen. Drivkrafterna. Faktiskt så pass att jag ska läsa den igen och jag börjar ikväll!

Vad har påverkat dig? Vad var det som förde dig i till den plats du har idag? Det behöver inte alltid varit livsomvälvande händelser. Det kanske bara var just den där speciella boken som gick rätt in i hjärtat. Känn efter en stund. Det gör gott!book-1659717_640

 

 

 

 

 

2 kommentarer på “Böcker som påverkar!

  1. Tack för tips, där hittade jag flera spännande uppslag! Böcker har varit livlinan i olika perioder i livet, från Kittys mysterier och Jane Austen till kurslitteratur av allehanda slag.Just nu Hållbara Affärer av Gunilla Forsmark Karlsson mm, intressant om lönsamhet genom medveten satsning på hållbarhet.
    Två riktigt hållbara favoriter är Tänka snabbt och långsamt av Kahneman och Trygghetsnarkomanernas Land av David Eberhard, tänkvärda på helt olika sätt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.