Struktur ger kreativitet

Jag brukar säga att det enkla är det goda i livet. En kopp kokkaffe vid rätt tillfälle på rätt plats eller kanske bara det där bubblande skrattet från ens barn. Det handlar bara om att vara närvarande och öppen för intryck. Och steget till lärande i en organisation är faktiskt inte så långt.

I förra inlägget funderade jag lite kring betydelsen av att ställa frågor. Och för att skapa lärande måste man få ställa frågor. För att inte stanna i någon slags livslång brainstorming-fas krävs det ändå viss struktur och prioritering, oavsett om det handlar om en grupp eller individ. Strukturen ger yttre ramar för kreativt arbete och därigenom en plattform för tydliga mål och syftesformuleringar för lärande miljöer och processer. Prioritering är startknappen för processen. Allt för många tror fortfarande att en insats, en kurs räcker för att skapa lärande. Och visst, en del lärande levereras så klart men det tenderar att bli allt för kortsiktigt.

Lärande är färskvara och måste underhållas, precis som du tankar bilen. Prioritera att tanka och du kommer hur långt som helst. Prioritera viss kostnad för drivmedel som återvinns i upptäckter, innovationer och ny inspiration. Helt säkert kommer alla investeringar i ett lärande att räknas hem. Om inte i välmående så i effektiva arbetsmetoder. Och glädje!

Lite förenklat så är detta starten för lärande processer. Skapa struktur och prioritera tidigt och kom ihåg att det enkla är det goda 🙂

 

 

 

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: