Vem ställer frågorna hos er?

Det kom ytterligare en artikel kring personalomsättning och hantering av talanger, denna gång inom kommunikationsbranschen. Problematiken är bred och finns inom de flesta sektorer. När jag reflekterar lite kring orsak och verkan så hamnar jag ofta i samma tankebanor. ”Duktiga medarbetare älskar att bidra och kommer att producera mer..”

Detta är en medarbetare som ofta ifrågasätter saker och ting. Tänker högt och ofta, i jakten på det bästa resultatet. Här är min uppfattning att många chefer går bort sig. Faktiskt.

Att ifrågasätta är så mycket mer än att förstöra eller att skapa oreda i arbetsgruppen. Att ifrågasätta är ett sunt förhållningssätt som ger alla en möjlighet att reflektera kring ämnet. Kan man göra på annat sätt? För- och nackdelar? Kostnadseffektivitet? Förändring?

En kär gammal rektor lärde mig att man ska alltid fråga varför? Minst 7 gånger. Detta har jag kompletterat med hur? Det ger mig en bra grund för att skapa lärande processer, inte för egen del utan också för organisationens. Men…det är ju en förutsättning att det är tillåtet att ställa frågorna.

Vem ställer frågorna hos er? Får man ställa frågor?

Vi kan så ledes fortsätta jaga kompetenser i hög omfattning men jag tror i grunden så behöver ledarskapet vara mer tydligt, tillåtande och förlösande. Lägg detaljstyrningen åt sidan och släpp nu lös kreativiteten!

children-593313_1920

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.