I slutet hittar jag början

Med några få dagar på av detta märkliga 2016 så är det dags att summera. Och trots att jag inte alltid gillat det som hänt i mitt eget liv, eller i världen för den delen så kan jag se bitarna som för mig framåt.

garden-1284324_1280

Jag inledde året med att bli påkörd. Jag mötte en accelererande omkörande bil på 40-sträcka mitt i stan. Föraren i den andra bilen fick sladd samtidigt som den mötte mig och Märta (ja hon hette så, min bil). Jag och Märta slutade färden i ett träd. Jag klarade mig oskadd för stunden men har lärt mig oerhört mycket om mig själv. Hur rationell jag blir i en så omtumlande situation. Och hur det följt mig en tid efter. Det verkar sannolikt att höstens ryggvärk kommer från krocken och jag får jobba intensivt och nära mig själv för att komma vidare i läkningen. Klart jag är arg vissa stunder men jag väljer att se det som att jag mobiliserar. Hela mig, för nya utmaningar och äventyr längre fram.

Jag kan också titta tillbaka på ett år med mycket fokus på lärande processer i jobbet. Och det går aldrig att komma i från, att arbeta med lärande är att arbeta med förändring. Det är lika viktigt för initiativtagare som mottagare. Det krävs mod, beslutsamhet och förmågan att se lösningarna bredvid det prövade och inarbetade. Och det är vad jag väljer att ta med mig till nästa år.

Vad gäller bloggen så har jag pratat med intressanta personer som kan komma att dyka upp här i olika format. Det känns väldigt inspirerande, att vi är flera som vill både prata, skriva och göra bra ledarskap nästa år. Jag tror det kommer behövas! 

Nu återgår jag till en skön ledighet. Och jag önskar er en riktigt God fortsättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.