Utbildning betyder allt!

Det är inte alla nyhetsbrev som jag läser grundligt men när rubriken var ”Utbildning betyder allt” fortsatte jag att läsa med intresse. Mailet kom från Refo.nu som har en enastående förmåga att använda kunskap i allt deras arbete.

”Många samtal vi har haft de senaste dagarna handlar om hur trötta folk är och att det är sirap i systemen” skriver Refo. Och precis här slår Refo an en ton som vi kan ta till oss. Att inte bara nöja oss med att uppfylla mål (ta sig genom sirapen) utan hitta svaret på varför vi ska uppfylla mål ( ta bort sirapen). Att det faktiskt går att göra skillnad.

honey-1006972_640

Jag tycker Refo skiljer sig från mängden då de kommunicerar varför de gör saker lika mycket som vad de gör för saker. Vi behöver fler företag som gör så. Och fler ledare som integrerar lärande processer i den vardagliga verksamheten. Och varför? Omvärlden förändras snabbt och vi behöver bli bättre på att fatta beslut som ligger i linje med det som händer runt om oss. I det läget kan jag tycka det är lite oansvarigt att avisera trötthet eller liknande syndrom.

Klargör vad du vill göra och varför. Ta en fika med likasinnade och lägg upp en plan. Jobba hårt och var en stolt förändringsledare!

 

 

 

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: